Liam kwam, provoceerde en overwon (Liverpool 2)

Voor Claudes cursus gingen we naar Engeland, naar Liverpool voor Liam Gallagher. De M&S Arena is afgeladen vol voor het optreden van de ex-frontman van Oasis. Liam is fanatiek aanhanger van voetbalclub Manchester City.

Twee weken eerder: Fc Liverpool – Manchester City, topper in de Engelse Premier League. Vijfde minuut: een overduidelijke handsbal van Alexander Arnold, penalty voor Man City! Maar de scheidsrechter fluit niet en Mané scoort in de tegenaanval voor Liverpool. Ook de VAR grijpt niet in en Guardiola wordt gek langs de lijn. Het is de ‘Vorentscheiding’ in de wedstrijd, misschien wel van het seizoen. Liverpool wint met 3-1 en neemt een voorsprong van 9 punten in de competitie.

Klokslag 21.00 uur gaan de lichten uit in de Arena. Niet het gebruikelijke Liam-intro ‘Fucking in the Bushes’ weerklinkt maar ‘Champione, Champione’. Hij geeft in het hol van de leeuw aan dat zijn Man City nog steeds de regerend kampioen is. Het publiek joelt en fluit afkeurend. Op de grote schermen zien we ‘VAR-penalty’ staan. Liam komt op: het gejoel en gefluit gaat over in gejuich. Het bier vliegt door de lucht als ‘Rock-and-Roll Starr’ wordt ingezet. Anderhalf uur later zie ik mensen huilen bij ‘Wonderwall’. Het Liverpoolse publiek smeekt twee keer om een toegift. Liam Gallagher kwam, provoceerde en overwon in Liverpool.

Hands! https://www.youtube.com/watch?v=NPcwXIN-MFs

Wonderwall: https://www.youtube.com/watch?v=HQ1yfOOiUpM