Hoe de burgemeester van Wolkenstein en ENorm het Coronaspook verdreven

Soms heb je van die dagen die lusteloos beginnen maar een totaal onverwachte en mooie wending nemen. Een ontmoeting met een heuse burgemeester en liveoptredens op de Freilichtbuhne van Bad Bentheim brachten licht in deze donkere Coronatijd.

Het begon ermee dat ik op weg naar de markt geroepen werd door mijn vriend Manfred. Hij stelde me op het terras voor aan een man wiens uiterlijk het midden hield tussen Catweazle en Gandalf: ‘Dit is de burgemeester van Wolkenstein’. Ik dacht dat ik voor de gek gehouden werd. Maar wat bleek: Wolkenstein bestaat echt. Het is een klein stadje gelegen op een berg tegen de Tsjechische grens en partnergemeente van Bad Bentheim. Burgemeester Wolfram Liebing en zijn vrouw Uta waren hier voor een korte vakantie. Alleraardigste mensen die mij later die dag met Doci komen ophalen voor Sommer Kult in het openlucht theater.

Ik woon vijf jaar in Bad Bentheim maar was nog nooit op de Freilichtbühne geweest. Gelegen in een voormalige steenmijn heeft het een geweldige ambiance. Al meer dan 100 jaar worden er spelen opgevoerd. Gisteravond ging ik voor het eerst in deze Coronatijd weer naar live-muziek. Bluespam in januari was het laatste concert – Wat heb ik het gemist!

En het werd een geweldige avond. Verrassend was het optreden van Florian Wintels. Een Bentheimer jongen die melodieuze liedjes met rake grappen lardeerde. Wat een talent!

Maar hoogtepunt van de avond was ENorm. De Enschedese band die al jaren aan de weg timmert. Elke Twentenaar kent de video-clip Op Hoes Op An Veur Kerstmis. Aan hen was ook goed te zien hoe zij snakten naar optredens voor publiek. Muzikaal en technisch staan zij al jaren op een hoog niveau. Zanger Eric ten Bos vertelde tussen de nummers door over zijn jeugd in de grensstreek en zijn opa die uit Duitsland kwam.

Lopend terug naar huis, genietend van het mooie uitzicht en de verstilde sfeer, kwam ik Wolfgang en Uta weer tegen. Wie van u is in zijn leven door een burgemeester bij huis afgezet? Het was een geweldige dag.

 

P.S.: Manfred en ik hebben afgesproken dat we binnenkort naar Wolkenstein gaan. De naam alleen al belooft veel!