Feministisch huwelijk: slapen bij je ex-vriend is geen ontrouw

Aflevering 1 uit de serie:

Het virus dat al decennialang onze maatschappij ziek maakt: het feminisme

Laat ik vooropstellen dat ik voor de emancipatie van de vrouw ben. Ik weet dat dit doel niet bereikt is. Vrouwen krijgen gemiddeld minder loon voor hetzelfde werk en mannen bekleden de posities waar macht en geld verdeeld worden. Het streven naar gelijkberechtiging van vrouwen is een gerechtvaardigd doel.

Anders is het bij feminisme. Het feminisme gaat ervan uit dat een vrouw betere eigenschappen bezit dan een man. Luisteren naar je gevoel is beter dan je verstand gebruiken. Mannen zijn uit op macht over en onderdrukking van vrouwen. De ontwikkeling van het ‘vrouwelijk ik’ is het belangrijkste; partners en kinderen zijn daaraan ondergeschikt.

Er zijn feministes die stellen dat er soort complot is van mannen om vrouwen te onderdrukken. De laatste 10 jaar heb ik ervaren dat eerder het tegendeel waar is. Ik wil deze stelling in een serie artikelen met eigen ervaringen onderbouwen.

Dat ik deze reeks begin, ligt in het feit dat mijn huwelijk met C. onlangs op de klippen gelopen is. In december 2019 deelde zij mij mee dat zij met een ex-vriend van haar uit Twello naar Claw Boys Claw wilde. Zij vertrok op 15 januari om 15.00 uur zeer sexy gekleed van met de trein naar Hengelo. Met de laatste trein van 22.00 uur zou zij terugkomen. Ik bood aan haar eventueel op te halen. Om 22.00 uur zat ik op de bank klaar met 2 flesjes Hoegaarden maar zij kwam niet opdagen. Om 3 uur ’s nachts wordt zij bij ons huis in Bad Bentheim afgezet. Zij zoekt mij niet op maar duikt direct de badkamer in om zich te douchen. Bij mij in bed blijkt ze onder invloed van alcohol, mompelt dat het leuk was en valt als een blok in slaap. De volgende ochtend is ze kortaf en vertelt dat ze met haar ex-vriend gezellig over vroeger gekletst hadden. Als zelfverklaard feministe vindt ze dat ze mij verder geen verantwoording schuldig is.

C. en ik hadden tijdens ons driejarige huwelijk regelmatig ruzie. Ze ging dan boven op de logeerkamer slapen. Na een ruzie vind ik haar op donderdagmorgen 8 juni j.l. niet op de logeerkamer. Ze blijkt die nacht zonder mij iets te zeggen, doorgebracht te hebben bij haar (ex-)vriend in Twello. Bij thuiskomst deelt ze mij mee dat ze per direct met de kinderen in Almelo gaat wonen. Twee dagen later krijg ik een mail dat, als ik de komende tijd goed aan mijzelf werk, zij mij eventueel terug wil hebben. Ik ga daar niet op in. Twee dagen later heeft ze een huis op De Thij in Oldenzaal.

Tijdens ons huwelijk ben ik haar niet ontrouw geweest en heb met niemand over onze ruzies gesproken. Ook voor mijn vrienden kwam haar vertrek als een verrassing.

Tot zover de feiten.

In de weken daarna wordt duidelijk dat C. op 15 januari over mij, mijn karakter en onze huwelijksproblemen uitgebreid met haar (ex-)vriend heeft gesproken. Zij is achter mijn rug contact met hem blijven houden en is mij en ons huwelijk met hem blijven evalueren. Op 8 juni gaat ze naar hem toe, slaapt bij hem en neemt met hem het te volgen stappenplan dat zij met mij gaat volgen, door.

C. ontkent dat zij mij ontrouw geweest is. Op mijn vraag hoe het ex-vriendje heet en of ik zijn adres en telefoonnummer kan krijgen, weigert C. antwoord te geven.

C.’s eerste partner en ik zijn goedwillende mannen die zij zelf uitgekozen heeft. De eerste verschafte haar een forse alimentatie en ik een mooi huis. Echter door haar feministische karakter verliest zij niet alleen het vertrouwen van goedwillende partners maar verliest zij ook het belang van haar kinderen uit het oog. Zij wisselen binnen 5 jaar 4 keer van woonomgeving omdat hun moeder vindt dat feministische opvattingen dé norm in haar leven zijn. Met wie ze omgaat, hoe ze met iemand omgaat, daar heeft niemand iets mee te maken, ook haar eigen man niet. Dat iedereen in haar directe omgeving te lijden heeft onder deze opvattingen is voor haar van een lagere orde.

Oproep:

Wie kan mij informatie verschaffen over C.’s (ex-)vriend? Het enige wat ik weet is dat hij in Twello woont en voor zijn werk vaak van huis is. Ik heb hem enkele vragen te stellen. Of misschien is hij zo sportief om zelf even contact met mij op te nemen.

Ik houd u op de hoogte.

 

Volgende afleveringen:

  • Feminisme en (misbruik van) macht
  • Feminisme en de opvoeding van kinderen
  • Hoe het feminisme het onderwijs verziekt heeft